• LOGO CONTRACTOR

 • News

  constructii.contractor.com.ro
  29
  Aug

  Cel mai mare spital privat de recuperare din țară, prezentat la CONTRACTOR

  Spitalul Polaris Medical, cel mai mare spital privat de recuperare din țară, inaugurat în acest an, va fi prezentat la CONTRACTOR de arhitectul bihorean Ovidiu Bența. Prezentarea este realizată având în vedere rolul arhitectului de integrator în proiecte, acesta reușind să se substituie trio-ului arhitect-constructor-investitor, funcție de situația și complexitatea proiectului. La eveniment va participa și Tudor-Alexandru Socea, președintele consiliului de administrație al Polaris Medical. Investiția familiei Socea în spitalul din localitatea Suceagu, județul Cluj, se ridică la 10 milioane de euro, spitalul fiind dat în folosință la începutul acestui an. O parte din fondurile necesare investiției au provenit din tranzacţia prin care cei trei clujeni care au fondat EnergoBit în 1990, printre care şi Ioan Socea, au cedat controlul companiei către fondul de investiţii polonez Innova Capital.

  CONTRACTOR Engineering and Construction Contracting Conference reunește pe 26 și 27 octombrie 2015, la Radisson Hotel București, peste 250 de participanți, conferința internațională fiind dedicată constructorilor, proiectanților, arhitecților, investitorilor și dezvoltatorilor de pe piața imobiliară, investitori din sectorul public și cel privat. Conferința are patru secțiuni tematice în cadrul cărora sunt prezentate proiecte de investiții în construcții în domeniile: Sănătate, Educație și Cultură, Rezidențial și Comercial, Sector public urban.

  Clădirea Spitalului Polaris Medical, cea mai mare investiţie greenfield de pe piaţa de servicii medicale din acest an, are o suprafață utilă de 11.000 metri pătrați, fiind amplasată în mijlocul unui spațiu verde generos ce se întinde pe 58.000 de metri pătrați. Spitalul Polaris asigură servicii complete și integrate de recuperare medicală și deține și o bază de tratament de 700 metri pătrați.

  “Am hotărât să demarăm această investiţie din dorinţa de a întoarce comunităţii valoarea adaugată generată din afacerile dezvoltate până în prezent în energie. În România serviciile de recuperare medicală sunt deficitare. Până acum s-a investit foarte mult în partea de diagnosticare și intervenţii chirurgicale dar etapa de recuperare a rămas neabordată chiar dacă e foarte importantă în tot procesul de vindecare”, a precizat președintele Consiliului de Administrație Polaris Medical, Tudor Socea, în momentul lansării proiectului. Pentru asigurarea standardului dorit de calitate a serviciilor medicale, reprezentanții spitalului Polaris Medical au inițiat colaborări cu spitale specializate din Elveția, Franța, Austria și Germania, precum și cu Universitățile de Medicină și Farmacie din țară.

  Leave a Reply