• LOGO CONTRACTOR

 • News

  constructii.contractor.com.ro
  8
  Oct

  Proiecte de investitii de peste 22 milioane de euro ale Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi prezentate in premiera la CONTRACTOR 2015

  Revalorificarea Pietei Natiunilor, Centrul de Abilitati Fundamentale si Centrul de Reabilitare Medicala si Educatie Fizica, trei proiecte importante care fac parte din strategia de dezvoltare pe termen mediu “UMF 2020” a Universitatii de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa Iasi –vor fi prezentate in premiera la conferinta internațională CONTRACTOR.

  CONTRACTOR Engineering and Construction va avea loc in Bucuresti, la Radisson Blue Hotel, in perioada 26-27 octombrie 2015.

  Strategia „UMF 2020” va fi prezentata la CONTRACTOR de catre directorul general al universitatii Daniela Drugus. Aici, reprezentantul univerisitatii va discuta despre cele trei mari directii de dezvoltare ale institutiei.

  Strategia “UMF 2020” cuprinde 20 de proiecte distincte care vor avea impact direct atat asupra universitatii si misiunii ei, prin cresterea calitatii actului educational si a celui medical, cat si asupra dezvoltarii economico-sociale a orasului. Pentru implementarea celor trei proiecte, UMF Iasi va investi, din fondurile proprii, 22 de milioane de euro.

  Prin proiectul “Piata Natiunilor”, conducerea universitatii din Iasi urmareste revalorificarea Pietei Natiunii, a carei suprafata este de aproximativ 6.000 de mp, spatiu insuficient exploatat. Valoarea estimata a investitiei este de 12 milioane de euro si poate fi realizata intr-un interval de 24 de luni. Suprafata desfasurata a investitiei se ridica la 13.000 mp. Vor fi realizate 230 locuri de parcare subterana (pe o suprafata de 8660 mp), iar 3490 mp vor fi destinati spatilor culturale si sociale, muzeului universitatii cu circuit deschis “Grigore T. Popa”, spatiilor expozitionale, bibliotecii si unei zone de cafetarie, dotata cu internet wi-fi si pusa la dispozitia studentilor pentru studiu si recreere.

  UMF_02

  Intrucat UMF Iasi se confrunta cu o lipsa a bazelor clinice, precum si a spatiilor necesare pentru exersarea si verificarea abilitatilor practice ale studentilor si rezidentilor, al caror numar creste constant, va fi dezvoltat un spatiu vast si dedicat exclusiv pentru dezvoltarea unui Centru de Abilitati Fundamentale, o componenta esentiala in buna formare a viitorilor medici. Aici va functiona Centrul de Abilitati Fundamentale “Grigore T. Popa”, CEMEX. Valoarea investitiei este de 5 milioane de euro.

  Cel de-al treilea proiect al UMF Iasi consta in construirea unui Centru de recuperare medicala si educatie fizica. Potrivit reprezentatilor universitatii, structura acestui centru, cu o suprafata de 3.150 mp, va contine si patru sali de sport acoperite, doua terenuri descoperite, multifunctionale, pista de alergare acoperita si un bazin de inot de dimensiune medie, o baza clinica de recuperare medicala unde studentii de la specializarea de balneofizeokinetoterapie medicala vor putea desfasura activitatile de studiu practice. Cele doua zone de instruire au fost aduse atat de aproape pentru ca tematica de instruire in reabilitarea si recuperarea medicala cuprinde elemente importante din miscarea fizica dar si educarea tuturor participantilor la pregatirea profesiei de medic, in spiritul de viata sanatoasa, prin activitate fizica. Valoarea investitiei este de 5 milioane de euro.

  Leave a Reply