• LOGO CONTRACTOR

 • News

  constructii.contractor.com.ro
  8
  Oct

  Spitalul POLARIS MEDICAL – inovatie in sanatate – prezentat la CONTRACTOR

  Arhitectul Octavian Ovidiu Benta va prezenta la conferinta internationala CONTRACTOR Engineering and Construction Contracting conceptul care a stat la baza dezvoltarii proiectului de arhitectura a spitalului Polaris Medical.

  Conceptul arhitectural s-a definitivat tinand cont de urmatoarele: amplasamentul generos situat intr-un areal natural pe o zona deluroasa cu pante abrupte in locul unei foste cariere de piatra devenite intre timp livada neproductiva, etapizarea proiectului, flexibilitatea organizarii functionale interioare si relatia pacientului cu mediul exterior atat vizual cat si fizic.

  Spitalul este structurat pe cinci niveluri, pe un teren in panta, cu acces direct spre exterior pe 4 niveluri consecutive, are o suprafata desfasurata de 11.881 metri patrati si dispune de 180 de paturi pentru spitalizare continua, 14 paturi pentru spitalizare de zi, laborator, baza de tratament cu ambulator de specialitate.

  Un rol important in creerea unei atmosfere interioare atractive il constituiealaturarea articulata a spatiilor publice, de socializare si cele comerciale folosind masiv lumina, atât naturala cât si artificiala precum si materiale naturale cum ar fi lemnul si piatra.

  Din faza de proiectare s-a acordat o atentie deosebita interpretarii unui program rigid precum cel spitalicesc, intr-o maniera flexibila apeland la o volumetrie sustinuta de o fatada dinamica acordata cu materiale naturale (ceramica extrudata) si zone vitrate mari, pentru o relatie mai buna cu mediul exterior.

  Octavian Ovidiu Benta a absolvit Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, este practician in proiectarea de arhitectura de peste 18 ani in cadrul propriului birou de arhitectura, „Atelier de Proiectare Benta”.

  Din anul 2000 a inceput activitatea didactica, pe postul de asistent universitar al Facultatii de Constructii, Cadastru si Arhitectura, din Oradea.

  Arch. Octavian Ovidiu Benta s-a implicat in programe de arhitectura si urbanism, de la proiecte rezidentiale, cladiri de birouri, spatii comerciale si industriale, pana la cladiri spitalicesti, incepand cu anul 2008 si-a indreptat toata atentia spre programul de sanatate.

  Printre proiectele de referinta din aceasta categorie se numara “Spitalul Pelican Oradea” finalizat in anul 2008, “Spitalul Pelican Cluj-Napoca” care se afla in executie, “Spitalul Polaris Medical“, finalizat in 2015, ultimele doua fiind abordate si din perspectiva managementului de proiect, pe langa cea de proiectant general.

  Aceasta combinatie de responsabilitati, a facut ca proiectele sa fie gestionate eficient atat din punct de vedere arhitectural cat si tehnico-economic.

  Valoarea investitiei este de 10 milioane de euro.

  CONTRACTOR Engineering and Construction Contracting Conference reuneste pe 26 si 27 octombrie 2015, la Radisson Hotel Bucuresti, peste 250 de participanti, conferinta internationala fiind dedicata constructorilor, proiectantilor, arhitectilor, investitorilor si dezvoltatorilor de pe piața imobiliara, investitori din sectorul public și cel privat. Conferinta are patru sectiuni tematice in cadrul carora sunt prezentate proiecte de investitii in constructii in domeniile: Sanatate, Educatie si Cultura, Rezidential si Comercial, Sector public urban.

  Leave a Reply