• LOGO CONTRACTOR

 • Alexandru PALCĂU

  Guest speaker at CONTRACTOR conference, Novelty Architecture & Engineering
  General Manager, Novelty Architecture & Engineering
  PROJECT: Legacy - Domeniul Sănătate
  AWARDS: finalist 2015 World Architecture Festival-Singapore
   

  Proiecte selectate în finala competiției mondiale World Architecture Festival, la CONTRACTOR

  Proiectul „Legagy”, selectat în finala prestigioasei competiții World Architecture Festival din Singapore, va fi prezentat la CONTRACTOR Engineering and Construction Contracting Conference de către Alexandru Palcău, pe 26 octombrie 2015, la Radisson Blu Hotel București.

  Proiectul va fi expus în detaliu în sesiunea CONTRACTOR dedicată proiectelor de investiții în construcții în domeniul Sănătății. Selectat în competiția din Singapore cu două proiecte, Novelty AE se alătură unei liste de finalişti celebri cum ar fi Zaha Hadid Architects, OMA, BIG, Grimshaw Architects, Herzog and de Meuron.

  Proiectul „Legagy” este estimat la 10 milioane de euro și se va realiza în Parcul Balnear de la Beclean. Acesta va face din staţiunea Băile Figa o amenajare care oferă servicii de turism, agrement şi tratament pe tot parcursul anului, fără întreruperea activităţii în sezonul rece.
  Centrul turistic va avea și o salină subterană artificială, restaurant, bar şi o sală pentru conferinţe.

  Alexandru Palcau este Director General si fondator NOVELTY AE SRL. Legatura sa cu arhitectura a inceput in 2003, inca de pe timpul liceului, in Constanta. In 2006 a venit in Bucuresti la Facultatea de Arhitectura. Fara a beneficia de sustinere financiara, s-a angajat intr-un birou de arhitectura romanesc cu sediu in Germania, unde a invatat rigorile organizarii si pragmatismul nemtesc. Ulterior, a primit o oferta de la un birou care ii oferea sansa de a lucra la cateva proiecte mari. Astfel, a fost implicat si responsabil pe proiecte precum hoteluri, ansambluri de blocuri, centre comerciale. In 2009, a infiintat prima sa firma: Youth Architecture & Design cu care a avut o ascensiune rapida. In 2013, a demarat proiectul Novelty AE, care urma sa aibe o pozitionare solida pe piata, urmand o strategie sigura si bazata pe valori puternice. In numai 2 ani, biroul de arhitectura a reusit sa se faca cunoscut pe pietele din Romania, Austria, Algeria si Germania.

  NOVELTY AE are în portofoliu lucrări de referinţă în România şi Franţa. De asemenea, biroul de arhitectură din București se mândrește cu implicarea în importante programe de dezvoltare în Algeria. Echipa a elaborat proiecte de construcţii rezidenţiale, publice şi private, comerciale şi industriale.

  Conferința Internațională CONTRACTOR va reuni în cele două zile de eveniment, pe 26 și 27 octombrie, peste 250 de participanți, fiind dedicată constructorilor, proiectanților, arhitecților, investitorilor și dezvoltatorilor din sectorul public și privat cu focus pe domeniile: sănătate, educație și cultură, rezidențial și comercial, spațiul public urban.

  Mari proiecte de investiții sunt prezentate ca exemple de bună practică în arhitectură și construcții, din mai multe perspective, având la bază trio-ul arhitect-constructor-investitor, comunicarea și consultarea permanentă pentru un mediu construit sustenabil.

  PHOTO GALLERY