• LOGO CONTRACTOR

 • Daniela DRUGUȘ

  Guest speaker at CONTRACTOR conference, UMF Iași
  Director general administrativ, UMF Iași
   

  Proiecte de investiții de peste 22 milioane de euro ale Universității de Medicină și Farmacie din Iași prezentate în premieră la CONTRACTOR 2015.

  Revalorificarea Pieţei Naţiunilor, Centrul de Abilităţi Fundamentale şi Centrul de Reabilitare Medicală şi Educaţie Fizică, trei proiecte importante care fac parte din strategia de dezvoltare pe termen mediu “UMF 2020” a Universităţii de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa Iaşi – vor fi prezentate în premieră la conferința internațională CONTRACTOR.

  CONTRACTOR Engineering and Construction va avea loc în București, la Radisson Blue Hotel, în perioada 26-27 octombrie 2015.

  Strategia „UMF 2020” va fi prezentată la CONTRACTOR de către directorul general al universității Daniela Druguș. Aici, reprezentantul univerisității va discuta despre cele trei mari direcții de dezvoltare ale instituției.

  Strategia “UMF 2020” cuprinde 20 de proiecte distincte care vor avea impact direct atât asupra universităţii şi misiunii ei, prin creşterea calităţii actului educaţional şi a celui medical, cât şi asupra dezvoltării economico-sociale a oraşului. Pentru implementarea celor trei proiecte, UMF Iaşi va investi, din fondurile proprii, 22 de milioane de euro.

  Prin proiectul “Piaţa Naţiunilor”, conducerea universității din Iaşi urmăreşte revalorificarea Pieţei Naţiunii, a cărei suprafaţă este de aproximativ 6.000 de mp, spaţiu insuficient exploatat. Valoarea estimată a investiţiei este de 12 milioane de euro şi poate fi realizată într-un interval de 24 de luni. Suprafața desfășurată a investiției se ridică la 13.000 mp. Vor fi realizate 230 locuri de parcare subterană (pe o suprafață de 8660 mp), iar 3490 mp vor fi destinați spaţilor culturale şi sociale, muzeului universității cu circuit deschis “Grigore T. Popa”, spaţiilor expoziţionale, bibliotecii şi unei zone de cafetărie, dotată cu internet wi-fi şi pusă la dispoziţia studenţilor pentru studiu şi recreere.

  Întrucât UMF Iaşi se confruntă cu o lipsă a bazelor clinice, precum şi a spaţiilor necesare pentru exersarea şi verificarea abilităţilor practice ale studenţilor şi rezidenţilor, al căror număr creşte constant, va fi dezvoltat un spaţiu vast şi dedicat exclusiv pentru dezvoltarea unui Centru de Abilităţi Fundamentale, o componentă esenţială în buna formare a viitorilor medici. Aici va funcționa Centrul de Abilităţi Fundamentale “Grigore T. Popa”, CEMEX. Valoarea investiţiei este de 5 milioane de euro.

  Cel de-al treilea proiect al UMF Iaşi constă în construirea unui Centru de recuperare medicală şi educaţie fizică. Potrivit reprezentaţilor universităţii, structura acestui centru, cu o suprafaţă de 3.150 mp, va conţine şi patru săli de sport acoperite, două terenuri descoperite, multifuncţionale, pistă de alergare acoperită şi un bazin de înot de dimensiune medie, o bază clinică de recuperare medicală unde studenţii de la specializarea de balneofizeokinetoterapie medicală vor putea desfăşura activităţile de studiu practice. Cele două zone de instruire au fost aduse atât de aproape pentru că tematica de instruire în reabilitarea și recuperarea medicală cuprinde elemente importante din mișcarea fizică dar și educarea tuturor participanților la pregătirea profesiei de medic, în spiritul de viață sănătoasă, prin activitate fizică. Valoarea investiţiei este de 5 milioane de euro.